050 361 2500

Mallistostamme löytyvät

valaisinratkaisut

Yleistä mallistosta

Knepperin VeneLed-mallisto tarjoaa taloudellisen ja energiapihin vaihtoehdon perinteisille hehkulanka- ja halogeenipolttimoille. Valikoimastamme löydät vaihtoehdon kaikille yleisimmille polttimoille. Värilämpötila on 2800 – 3200 K, jota kutsutaan myös nimityksellä “lämmin valkoinen”, tämä valo vastaa hyvin pitkälle perinteisen hehkulankalampun valoa.

Kaikki polttimon korvaavat LEDit toimivat 8 – 32 V jännitteellä, jollei muuta mainita. Laaja jännitealue mahdollistaa saman Ledin käyttöä sekä 12 V että 24 V järjestelmissä. Laajan käyttöjännitteen takia virtapiikit tai alijännite eivät tuhoa Lediä.

Mallistomme kattaa myös E27- ja E14-kantaiset ledit. Tämä mahdollistaa huomattavasti huokeampien valaisinrunkojen käytön.

Miksi juuri Peter Boatin LEDit?

Mallistomme keskittyy nimenomaan veneilyyn ja karavaaneihin soveltuviin LEDeihin. Lähes kaikki perinteisen polttimon korvaavat LEDit toimivat sekä 12 V että 24V järjestelmissä. Olipa kyseessä sitten rekka, bussi, troolari, tuulilasivene tai asuntovaunu, voit käyttää näitä valoja ilman huolta oikeasta jännitteestä. Värilämpötilat ovat aina lämpimiä, eli kynttilänvalosta hehkulamppuun. Kylmä värilämpötila pilaa valaistuksen ollessaan samassa tilassa perinteisten valojen kanssa ja esim. puusisustus vaatii jo henkensä vuoksi lämpimämmän valon. Varsinkin isommassa kalustossa kuten troolareissa, työveneissä ja asuntobusseissa, on joskus kätevää ja edullista käyttää ihan normaaleja valaisinrunkoja.

Tähän löytyy lääkkeeksi E27 ja E14 kantaiset LEDit. Nämä sopivat kaikkiin tavallisiin valaisimiin, mutta toimivat 8 – 32V jännitteellä.  Valaisinvalikoima kasvaa ja hankintahinta laskee. Alasvalot ovat erittäin pieniä ja tehokkaita. Näiden valojen asennus ei vaadi suuria reikiä sisustukseen, eikä erityistaitoja asentajalta.

Perinteisesti markkinoilla olleet LED-alasvalot perustuvat pitkälti SMD-LED-tekniikkaan, LEDin pienen valotehon vuoksi valaisimen fyysinen koko on huomattavan suuri. Peter Boat käyttää Cree ja Edison teholedejä, jolloin valaisimesta saadaan huomattavasti pienempi.

Led-nauhoista löytyvät 12V sekä 24V versiot constant current versioina. Vaikka jännite heittelee latauksen ja akun varauksen mukaan, virta pysyy vakiona. Tämä pidentää ledin käyttöikää. Nauhojen värilämpötilat ovat 2200 K (kynttilän valo), 2700 K (hehkulamppu) sekä punainen. Punainen on erityisen käytännöllinen yöllä, jolloin valon heijastuminen laseista häiritsee näkyvyyttä. Lisäksi löytyy RGBW-versio, jonka värilämpötilan voit valita kaukosäätimellä.